EPB

Energieprestatie en

binnenklimaat

 

Energieverslindende bouwprojecten zijn niet meer van deze tijd en ook niet toelaatbaar. De energieprestatieregelgeving is daarom in voege gebracht.

EPB-verslaggeving

 

We spreken over EPB ofwel "Energieprestatie en Binnenklimaat. Vanaf 1 januari 2006 gelden er EPB-eisen voor aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning voor werkzaamheden aan gebouwen die verwarmd of gekoeld worden.

 

Om deze eisen te controleren is een EPB-verslaggever nodig voor de start van de werken. Tevens geeft deze advies om zo efficiënt mogelijk uw energieprestatie en comfort te bekomen. Die verslaggever berekent het E-peil en het K-peil van het gebouw na uitvoering van het werk en dient de EPB-aangifte in.

Deze eisen worden regelmatig verstrengt zodat teweg 2021 het niveau "bijna-energieneutraal" bouwen (BEN) bereikt wordt.

Ventilatieverslaggeving

 

Gecontroleerde ventilatie is onmisbaar in dit tijdperk van het luchtdicht bouwen en isoleren. Ventileren komt ten goede van uw gezondheid en vermindert de kans op allergieën. Ook condensatieproblemen en schimmelvorming op muren worden vermeden.

 

Uw woning ventileren is meer dan alleen de ramen en deuren openen. Het is een continue stroom van verse lucht die via slaap- en leefruimtes naar binnen wordt gebracht en via natte ruimtes zoals badkamers afgevoerd wordt.

 

Het ontwerpen en controleren van een ventilatiesysteem is bijgevolg zeer belangrijk.

 

Warmteverlies- en koellastberekening

 

Verwarming bedraagt meer dan de helft van uw energiefactuur. Goed isoleren is dus een oplossing samen met een zuinige opwekker. Maar waar haalt u uw energie? Hoe wilt u deze in uw woning regelen en verspreiden? Er bestaan verschillende scenario's en vaak zijn er meerdere even goed afhankelijk van budget of andere voorkeuren. Hetzelfde geldt voor een koellast berekening. Heeft uw woning koeling nodig? En zo ja, actieve of passieve koeling?

Met een warmteverlies- en koellastberekening kan u al heel wat factoren bepalen die uw beslissingen makkelijker maken.

Florastraat 149/101

 

9050 Gentbrugge

info@burobenton.be

 

+32 (0)468 43 21 12

 

 

©2018 Buro Benton. All Rights Reserved.